Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalma krémleves pirított dióval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db közepesbirsalma
  • 2 dl tejszín (laktózmentes)
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 0,5 citrom lereszelt héja
  • édesítő vagy cukor ízlés szerint
  • csipet só
  • pár szem pirított dió

Elkészítése

A birsalmát kockára vágjuk (nem kell megpucolni). 4 dl vízben feltesszük főni a fűszerekkel, az édesítővel vagy cukorral és a sóval együtt.

Közben a tejszínt elkeverjük a pudingporral és óvatosan beleöntjük a már megpuhult birsalmához. Kavargatjuk és amikor újra felfőtt, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.

Tálaláskor pirított dióval díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/birsalma-kremleves-piritott-dioval/