Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalmaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • fél citrom leve és héja
  • 2 dl Cocomas – kókusztejszín
  • só
  • eritrit (cukor)
  • csillagánizs
  • szegfűszeg


Elkészítése:

A birsalmákat megmostam, meghámoztam.

Felkockáztam, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, enyhén megsóztam, hozzáadtam a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltettem főni.

Amikor már megpuhult, hozzáadtam a tejszínt, még hagytam, amíg még egyszer felforrt, citromlével, eritrittel, ízlés szerint édesítettem.

Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve.

[box style=”info”]Kókusztejszín helyett főző tejszínnel is készülhet.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/birsalmaleves-2/