Hozzávalók:
- 2 db nagyobb birskörte, vagy alma
- 3 ek cukor
- 1 liter víz
- 1 db fahéj
- 1 db csillagánizs
- 1 db biocitrom leve, és héja
- 5-6 db szegfűszeg
- 2,5 dl habtejszín
- 1/2 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 1 db lime reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- csipet himalájai só
- 1 mk japán zöld matcha teapor
Elkészítése:
A birset meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
Egy fazékba vizet öntünk, majd feloldjuk benne a 3 ek cukrot és a csipet sót. Beletesszük a birset, majd hozzáöntjük a citromlevet, a lime héját és a fűszereket, majd félpuhára főzzük.
A tejszínt kikeverjük a pudingporral, a matcha teaporral és behabarjuk vele a levest úgy, hogy veszünk ki a léből egy merőkanállal és csomómentesre keverjük a pudingos tejszínnel.
Hozzáadjuk a vaníliakivonatot is, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk. A fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst távolítsuk el tálalás előtt.