Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalmaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg birsalma
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl habtejszín (vagy tejföl)
  • 1 darabka citromhéj
  • só
  • fahéj

Elkészítése

A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. Húsát 1,5 liter vízzel leöntjük, és egy darabka citromhéjjal, csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítjük. Beleszórunk késhegynyi fahéjport is, és az egészet fedő alatt kis lángon nagyon puhára főzzük.

Ezután áttörjük vagy turmixoljuk (a citromhéjat előzőleg természetesen kidobjuk belőle), és a fazékba visszaöntjük. A habtejszínt a leveshez öntve, még 3-4 percig forraljuk. Nemcsak melegen, de hidegen is kitűnő.

https://receptneked.wps.hu/levesek/birsalmaleves/