Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Bodzaleves habgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A bodzaleveshez: 25 db bodzavirág 5 ek méz 8 dl víz 4 dl joghurt 2 dl habtejszín 1 csomag vaníliás pudingpor csipet só 2 citrom 1 marék mazsola A habgaluskához: 2 tojásfehérje 3 ek cukor 3 dl tej Elkészítése: A virágokat és a citromot megmossuk. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mesyke
Beküldte: 2017.06.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
A bodzaleveshez:

  • 25 db bodzavirág
  • 5 ek méz
  • 8 dl víz
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • 2 citrom
  • 1 marék mazsola

A habgaluskához:

  • 2 tojásfehérje
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej


Elkészítése:

A virágokat és a citromot megmossuk. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk 8 dl vízbe.

Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.

A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.

A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük (mintha madártejet készítenénk).

A levest hidegen a habgaluskával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is