Elkészítése
Hozzávalók:
A bodzaleveshez:
- 25 db bodzavirág
- 5 ek méz
- 8 dl víz
- 4 dl joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- csipet só
- 2 citrom
- 1 marék mazsola
A habgaluskához:
- 2 tojásfehérje
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
Elkészítése:
A virágokat és a citromot megmossuk. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk 8 dl vízbe.
Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.
A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.
A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük (mintha madártejet készítenénk).
A levest hidegen a habgaluskával tálaljuk.


