Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodzaleves habgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A bodzaleveshez:

  • 25 db bodzavirág
  • 5 ek méz
  • 8 dl víz
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • 2 citrom
  • 1 marék mazsola

A habgaluskához:

  • 2 tojásfehérje
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej


Elkészítése:

A virágokat és a citromot megmossuk. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk 8 dl vízbe.

Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.

A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.

A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük (mintha madártejet készítenénk).

A levest hidegen a habgaluskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bodzaleves-habgaluskaval/