Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bográcsgulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • 3 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 kanál zsír
  • 1 nagyobb hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 lestyánlevél összekötve
  • 1 zöldpaprika karikára vágva
  • 1 közepes paradicsom meghámozva
  • kevés köménymag
  • 40 dkg krumpli kockázva
  • só
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom.

Beleteszem a kockára vágott húst. Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Kevés főzés után beleteszem a karikára vágott sárgarépát, a gyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, és a paradicsomot. (Adható hozzá csípős zöldpaprika is ízlés szerint.) Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a krumplit, és a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, végül borsot őrlök rá, és készre főzöm.

A legvégén galuskát szaggatok bele, vagy az előre elkészített, de friss csipetkét teszem bele.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bogracsgulyas/