Elkészítése
A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsíron vagy olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a húskockákat. Sózzuk, és tovább pirítjuk a keveréket. Néhány perc elteltével hozzáadjuk az átnyomott fokhagymagerezdeket, egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük, és kis lángon pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, mindig kevés vizet adunk hozzá, hogy a hús ne süljön le, de párolódjon.
Kb. fél óra múlva hozzáadjuk a leszűrt babot, a 2×2 cm-es kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Felöntjük 2 liter vízzel, majd tovább főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul. Az utolsó 10 percben belefőzzük a csipetkét is, így az is megpuhul.
Friss, puha kenyérrel és erőspaprikával tálaljuk.
