Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bográcsos babgulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg marhahús (vagy sertés )
  • 30 dkg szárazbab (beáztatva)
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 fej hagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika (édesnemes)
  • csipetke
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
Bográcsos babgulyás

Elkészítése

A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsíron vagy olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a húskockákat. Sózzuk, és tovább pirítjuk a keveréket. Néhány perc elteltével hozzáadjuk az átnyomott fokhagymagerezdeket, egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük, és kis lángon pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, mindig kevés vizet adunk hozzá, hogy a hús ne süljön le, de párolódjon.

Kb. fél óra múlva hozzáadjuk a leszűrt babot, a 2×2 cm-es kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Felöntjük 2 liter vízzel, majd tovább főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul. Az utolsó 10 percben belefőzzük a csipetkét is, így az is megpuhul.

Friss, puha kenyérrel és erőspaprikával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bogracsos-babgulyas/