Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borkrémleves habgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • 3 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 50 g vaníliás pudingpor
  • 1 rúd fahéj
  • 5 szegfűszeg
  • 0,5 narancs lereszelt héja


Elkészítése:

A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a fahéjat, a szegfűszeget és a lereszelt narancshéjat kevés vízzel felöntjük, visszaforraljuk, és leszűrjük. Az így kapott levet használjuk majd a leves ízesítéséhez.

A bort és a vizet összeforraljuk, beletesszük a cukor felét, és hagyjuk felolvadni benne. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, és vízgőz felett, folyamatosan kevergetve hozzászűrjük a fűszerredukciót a tojásos krémhez. Lassan hozzáöntjük felforralt bort is, és addig keverjük, míg el nem kezd besűrűsödni.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, fagyis kanállal egy tányérra gombócokat halmozunk, és egy percre a mikróba tesszük.

A levest kihűtjük, és a habgombócokkal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/borkremleves-habgaluskaval/