Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borscs leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint őrölt szegfűbors
  • 2 szál sárgarépa
  • 0,5 fej zeller
  • 2 db cékla
  • 3 db burgonya
  • 2 levél fejes káposzta csíkozva (ha van, nekem nem volt)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál tejföl (aki szereti)

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk és forró olajon pirítjuk a felkockázott hússal együtt.

A sárgarépát, zellert és céklát meghámozzuk, majd csíkokra vágjuk.

Amikor a hús már kifehéredett, akkor rátesszük a zöldségeket. A hámozott, kockázott burgonyát csak a főzési idő felénél adjuk hozzá.

A zöldségekkel is pároljuk pár percig, majd a paradicsompürével elkeverjük és felöntjük vízzel. Elkeverjük és sózzuk. Ha van káposztánk, akkor felcsíkozunk pár levelet belőle és a leveshez adjuk.

Amikor majdnem kész a hús, akkor a burgonyát is belefőzzük. A kaprot felaprítjuk és ízesítjük vele a levesünket.

Tejföllel tálaljuk és aki szereti citromlével teheti pikánssá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/borscs-leves/