Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borscs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 400 g sertéslapocka
  • 4 darab babérlevél
  • 2 liter víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes fej cékla
  • 200 g fehérkáposzta
  • 2 darab krumpli
  • 3 szál répa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál cukor
  • só

Elkészítése

A húst kisebb kockákra vágjuk, feltesszük főni egy nagyobb lábasban a babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy megfőjön, forrástól számított kb 25-30 perc alatt.

A zöldségeket megtisztítjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb lábasban a zöldségeket kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, majd pár perc után adunk hozzáadunk egy merőkanálnyit a húsléből, belekeverjük a paradicsompürét és fedő alatt kb 10 percig pároljuk.

A krumplit kisebb kockákra vágjuk és a kicsit előpárolt zöldségekkel együtt a húshoz adjuk, még 10-15 percig főzzük a levest, végül pedig tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/borscs/