Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsó leves galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 4 darab kisebb burgonya
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • vegeta
  • pirospaprika
  • só
  • 1,5 liter víz
  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt

Elkészítése

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és kicsit összepároljuk. Ezután megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával és a felöntjük vízzel.

A burgonyát, répát, petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez és ízesítjük vegetátval, majd sóval.

Ameddig fől a leves, elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedlitésztát kavarunk belőle.

A nokedlitésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/borso-leves-galuskaval/