Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsó leves nokedlivel (rizslisztből) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg borsó (fagyasztottat használtam)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db húsleves kocka
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • só
  • vegeta (ízlés szerint)
  • olaj

Nokedlihez

  • 3 tojás
  • rizsliszt (amennyit felvesz a tojás)
  • só

Elkészítése

A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.

Az összevágott hagymát egy nagy fazékba, kevés olajon fehéredésig dinszteljük, majd a rizslisztet hozzáadjuk, elkeverjük és adunk hozzá egy kis vizet (kb 3 dl). Hozzáadjuk a borsót és felöntjük annyi vízzel, hogy a fazék kb háromnegyedéig legyen. Hozzáadjuk a leveskockát, vegetát és a sót ízlés szerint. Fedő alatt, közepes lángon főzzük. Időnként keverjük meg.

A nokedlihez a tojást összekeverjük a rizsliszttel és a sóval. Addig adagoljuk a lisztet a tojáshoz, amíg egy sűrűbb állagot nem kapunk. Picit pihentetjük, kb 5-10 percet.

Ha a borsó megfőtt, utána lehet szaggatni a levesbe a nokedlit. Én a tányér szélénél szoktam kiskanállal belecsipkedni.

Ha megfőtt a nokedli, tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/borso-leves-nokedlivel-rizslisztbol/