Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Borsóleves csirkemájjal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg friss vagy mirelit/konzerves/ zöldborsó 1 nagyobb krumpli 1-1 szál sárga- és fehérrépa 2 gerezd fokhagyma 25-30 dkg csirkemáj 3 evőkanál étolaj 1 evőkanálnyi liszt só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk.A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáitól és felkockázzuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat és rátesszük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
eszter32
Beküldte: 2014.08.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss vagy mirelit/konzerves/ zöldborsó
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25-30 dkg csirkemáj
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk.A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáitól és felkockázzuk.

Egy lábasban felhevítjük az olajat és rátesszük a zöldségeket és a májat. Picit megpároljuk, majd meghintjük liszttel. Pirospaprikával, sóval, borssal /esetleg leveskockával/ízesítjük.

Felengedjük vízzel és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.

Melegen tálaljuk.

[box style=”info”]A levest tésztával is “dúsíthatjuk” kb 25 perc főzés után tehetünk hozzá pl. cérna-,csiga-,reszelt- vagy gyufatésztát vagy pl. galuskát.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is