Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsóleves csirkemájjal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss vagy mirelit/konzerves/ zöldborsó
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25-30 dkg csirkemáj
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • só,őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint feldaraboljuk.A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáitól és felkockázzuk.

Egy lábasban felhevítjük az olajat és rátesszük a zöldségeket és a májat. Picit megpároljuk, majd meghintjük liszttel. Pirospaprikával, sóval, borssal /esetleg leveskockával/ízesítjük.

Felengedjük vízzel és lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.

Melegen tálaljuk.

[box style=”info”]A levest tésztával is “dúsíthatjuk” kb 25 perc főzés után tehetünk hozzá pl. cérna-,csiga-,reszelt- vagy gyufatésztát vagy pl. galuskát.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/borsoleves-csirkemajjal/