Elkészítése
Először az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Ezután hozzáadjuk a két egész csirkemájat, és körülbelül 1 percig pirítjuk, vigyázva, hogy a paprika ne keseredjen meg. Felöntjük vízzel, majd sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, és hagyjuk főni.
A sárgarépát felkarikázzuk, és akkor adjuk a leveshez, amikor a máj már félig megfőtt. A burgonyát apró kockákra vágjuk, és a sárgarépa hozzáadása után 15 perccel tesszük a levesbe. Amikor a leves már majdnem kész, a konzerv borsót lecsepegtetjük és a leveshez adjuk. Mivel a konzerv borsó gyorsan megfő, ezt követően egy tojásból nokedlit készítünk, és beleszaggatjuk a levesbe.
Amíg a nokedli fő, tejfölből és 3 csapott evőkanál lisztből habarást készítünk. A habarást apró lyukú szűrőn keresztül, lassan csorgatva adjuk a leveshez, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon be. Miután megkóstoltuk, ha szükséges, utóízesítjük. Ezután a levest még 5-10 percig kicsi lángon forraljuk, és készen is van.
A leves ízletes, laktató és gyorsan elkészíthető. Második fogásként palacsinta remekül passzol hozzá.
Sztori
Kislányom nem szerette a zöldborsót, így egy kis trükköt alkalmaztam, hogy megkedvelje. Azóta rendszeresen kéri a borsólevest, és a férjem is inkább ezt az ízletes változatot választja a hagyományos helyett!
