Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 45 dkg mirelit zöldborsó 15 dkg bébirépa 1-2 szál fehérrépa 1 csokor petrezselyem 1 db húsleveskocka só bors A gombóchoz: 20 dkg darált sertéslapocka 1 tojás 1 evőkanál vaj só bors 1 kis csokor petrezselyemzöld 3-4 evőkanál zsemlemorzsa 1 kisebb vöröshagyma reszelve Elkészítése: A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 45 dkg mirelit zöldborsó
  • 15 dkg bébirépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • bors

A gombóchoz:

  • 20 dkg darált sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve


Elkészítése:

A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük.

Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük.

Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket.

Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni, és kész. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is