Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldborsólevesek

Zöldség levesek

Borsóleves karfiollal, házi tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb. 50 dkg zsenge zöldborsó 3 kisebb szál sárgarépa 10 dkg karfiol 1 közepes fej vöröshagyma 2 ek olaj 1 kis csokor friss petrezselyemlevél 1 nagy marék házi apró kocka tészta 1 kk só 1 csipet bors 0,5 kk őrölt pirospaprika 1 tk házi darált pirospaprika ízlés szerint ételízesítő vagy 0,5 leveskocka Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg zsenge zöldborsó
  • 3 kisebb szál sárgarépa
  • 10 dkg karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 nagy marék házi apró kocka tészta
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 0,5 kk őrölt pirospaprika
  • 1 tk házi darált pirospaprika
  • ízlés szerint ételízesítő vagy 0,5 leveskocka


Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát vékony karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a vöröshagymát apróra kockázzuk.

A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.

Amikor a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt és a borsót, valamint a petrezselyemlevelet. Ha már minden zöldség és a tészta is megfőtt, melegen kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is