Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa ( felkarikázva)
  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • víz

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • víz
  • só

Elkészítése

A borsót és az apróra vágott, megtisztított répákat 1-2 evőkanál olajon megpároljuk. Ezután felöntjük a zöldségeket vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a megpucolt egész vöröshagymát. Ízesítjük sóval és borssal. Figyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne főzzük túl, mert hamar megpuhulnak.

A főzés utolsó fázisában galuskát szaggatunk a levesbe, és még 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk a borsólevest.

Ha szeretnék, adhatnak hozzá ételízesítőt is, bár én általában nem használom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/borsoleves/