Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Borsós galuskás zöldségleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát apróra vágjuk. Két sárgarépát vékonyra szeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk, a maradék hagymaszárat, lestyánlevelet, zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, majd felkockázzuk. Egy lábasban olajat forrósítunk, rátesszük az aprított hagymát és a szeletelt sárgarépát. Ezeket puhára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kitti_recept
Beküldte: 2013.02.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk. Két sárgarépát vékonyra szeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk, a maradék hagymaszárat, lestyánlevelet, zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, majd felkockázzuk.

Egy lábasban olajat forrósítunk, rátesszük az aprított hagymát és a szeletelt sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk. Félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.

Ezután hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet és zellerlevelet, a lereszelt zöldségeket, valamint a szeletelt karalábét, krumplit és borsót. A TV paprikát egészben tesszük bele, csak bevágjuk, hogy jobban kiadja az ízét. Az egészet lassú tűzön puhára főzzük.

Amikor a zöldségek már kezdenek megpuhulni (a vége előtt körülbelül 15 perccel), hozzáadjuk a zöldfűszeres csokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).

A galuskát a főzés vége előtt 3-4 perccel adjuk hozzá. Elkészítéséhez 1 evőkanál vajat összekeverünk 1 tojással, enyhén sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű, csomómentes tésztát kapjunk. Reszelőn vagy galuskaszaggatón keresztül adjuk a leveshez. Összefőzzük a galuskát a levessel.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kitti_recept
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is