A hagymát apróra vágjuk. Két sárgarépát vékonyra szeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk, a maradék hagymaszárat, lestyánlevelet, zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, majd felkockázzuk.
Egy lábasban olajat forrósítunk, rátesszük az aprított hagymát és a szeletelt sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk. Félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.
Ezután hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet és zellerlevelet, a lereszelt zöldségeket, valamint a szeletelt karalábét, krumplit és borsót. A TV paprikát egészben tesszük bele, csak bevágjuk, hogy jobban kiadja az ízét. Az egészet lassú tűzön puhára főzzük.
Amikor a zöldségek már kezdenek megpuhulni (a vége előtt körülbelül 15 perccel), hozzáadjuk a zöldfűszeres csokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).
A galuskát a főzés vége előtt 3-4 perccel adjuk hozzá. Elkészítéséhez 1 evőkanál vajat összekeverünk 1 tojással, enyhén sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű, csomómentes tésztát kapjunk. Reszelőn vagy galuskaszaggatón keresztül adjuk a leveshez. Összefőzzük a galuskát a levessel.
Jó étvágyat kívánunk!