Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsós galuskás zöldségleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karalábé
  • 3 szál sárgarépa
  • 4 darab krumpli
  • 0,5 kg zöldborsó
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • lestyán
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • finomliszt
  • 1 db tojás
  • zellerlevél
  • 1 darab fehér paprika
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk. Két sárgarépát vékonyra szeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk, a maradék hagymaszárat, lestyánlevelet, zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, majd felkockázzuk.

Egy lábasban olajat forrósítunk, rátesszük az aprított hagymát és a szeletelt sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk. Félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.

Ezután hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet és zellerlevelet, a lereszelt zöldségeket, valamint a szeletelt karalábét, krumplit és borsót. A TV paprikát egészben tesszük bele, csak bevágjuk, hogy jobban kiadja az ízét. Az egészet lassú tűzön puhára főzzük.

Amikor a zöldségek már kezdenek megpuhulni (a vége előtt körülbelül 15 perccel), hozzáadjuk a zöldfűszeres csokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).

A galuskát a főzés vége előtt 3-4 perccel adjuk hozzá. Elkészítéséhez 1 evőkanál vajat összekeverünk 1 tojással, enyhén sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű, csomómentes tésztát kapjunk. Reszelőn vagy galuskaszaggatón keresztül adjuk a leveshez. Összefőzzük a galuskát a levessel.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/borsos-galuskas-zoldsegleves/