Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkoli krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40,5 kg brokkoli
  • 2 közepes szem burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése

A brokkolit és a burgonyát forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát összevágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk, majd a leveshez adjuk, végül a főzőtejszínt is bele keverjük. Az egészet pürésítjük, a végén hozzá adjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha nem elég sűrű kevés habarást vagy keményítőt adunk hozzá. Pirított mandulával vagy fokhagymás krutonnal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/brokkoli-kremleves-3/