Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 db kisebb póréhagyma
- 4 db sárga krumpli
- só
- 1 l csontleves alaplé
- fehérbors
- 2 ek olaj
- őrölt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- levesgyöngyök levesbetétnek
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és darabokra vágjuk. A pórét kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk és tegyük hozzá a rózsáira szedett brokkolit, majd a feldarabolt burgonyát.
Csontlével öntsük fel és főzzük puhára. Botmixerrel pépesítsük és visszatéve a tűzhelyre, fűszerezzük meg.
A tejszínt a keményítővel keverjük el simára és habarjuk be a levest vele. 2-3 percig hagyjuk melegedni, ezután már nem szabad forralni. Levesgyönggyel kínáljuk.