Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolikrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpos evőkanál finomliszt
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 csipetnyi őrölt fehérbors

Elkészítése

A brokkolit leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje (a frisset megtisztítjuk, feldaraboljuk előtte), és fedő alatt kis lángon puhára főzzük. Néhány brokkolidarabot kiveszünk belőle, és félretesszük, a többit összeturmixszoljuk. A fazékba visszaöntve, vízzel 1 liternyire hígítjuk, a húsleveskockákkal meg csipetnyi őrölt fehér borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk.

A lisztet a tejföllel simára keverjük, besűrítjük vele a levest, és a darabos brokkolit visszatéve, éppen csak átforrósítjuk, úgy tálaljuk. (Úgy is készíthetjük, hogy valamennyi brokkolit pépesítjük, de akkor külön tálkában kis kockákra vágott, olajban vagy vajban ropogósra sütött kenyérkockákat is kínáljunk hozzá.)

https://receptneked.wps.hu/levesek/brokkolikremleves-3/