Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolikrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • levesgyöngy (vagy zsemlekocka)

Elkészítése

Előkészítés

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Főzés

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, és üvegesre dinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig pirítjuk. Beletesszük a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, majd szerecsendióval ízesítjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, és közepes lángon puhára főzzük.

Amikor a brokkoli megpuhult, hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Az egészet visszatesszük a tűzre, és egyet forralunk rajta, hogy a leves ízei összeérjenek.

Tálalás

Forrón tálaljuk pirított zsemlekockával, levesgyönggyel vagy akár kölesgolyóval, ahogy ízlésünk diktálja.

Tipp

A leves gazdagítható reszelt sajttal vagy pirított mandulával a tetején. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a tejszín helyett natúr joghurtot is használhatunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/brokkolikremleves-4/