Elkészítése
A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint felvágjuk, a hagymát apróra szeleteljük.
A szalonnát csíkokra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk.
A szalonnát kisütjük és a zsírján megdinszteljük a finomra vágott hagymát és a darabolt zöldségeket, a burgonya kivételével. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszerpaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Belemorzsoljuk a leves kockát, sót, borsot, babérlevelet és tárkonyt adunk hozzá ízlés szerint.
A darált húst elkeverjük a rizzsel, sózzuk és borsozzuk, majd a tojást is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk a masszát és apró gombócokat formázunk belőle.
Mikor felforr a leves, a gombócokat beletesszük és fél óra múlva a kis kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk.
Amikor megfőtt a leves, akkor a tejfölben elkeverjük a lisztet, kevés leveslevet merünk rá és elkeverjük, majd a leveshez adjuk és azzal is összeforraljuk.
Tálaláskor vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

