Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bugaci húsgombócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs (előfőzve)
  • 1 tojás
  • 15 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • babérlevél
  • tárkony
  • 1 darab húsleves kocka
  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A zöldségeket meghámozzuk és ízlés szerint felvágjuk, a hagymát apróra szeleteljük.

A szalonnát csíkokra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk.

A szalonnát kisütjük és a zsírján megdinszteljük a finomra vágott hagymát és a darabolt zöldségeket, a burgonya kivételével. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszerpaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Belemorzsoljuk a leves kockát, sót, borsot, babérlevelet és tárkonyt adunk hozzá ízlés szerint.

A darált húst elkeverjük a rizzsel, sózzuk és borsozzuk, majd a tojást is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk a masszát és apró gombócokat formázunk belőle.

Mikor felforr a leves, a gombócokat beletesszük és fél óra múlva a kis kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk.

Amikor megfőtt a leves, akkor a tejfölben elkeverjük a lisztet, kevés leveslevet merünk rá és elkeverjük, majd a leveshez adjuk és azzal is összeforraljuk.

Tálaláskor vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bugaci-husgombocleves/