Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Buggyantott tojásleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a leves egy igazi magyaros fogás, amely egyszerű hozzávalókból készül, mégis tartalmas és ízletes. A buggyantott tojások teszik különlegessé, a rántás és a fűszerek pedig gazdag ízt adnak neki. Gyorsan elkészíthető, így hétköznapra is jó választás, de egy kiadós ebéd részeként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
mary101
Beküldte: 2013.10.31.

Hozzávalók

Elkészítése

Rántás készítése

A lisztet a zsírban halványbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Reszelt fokhagymával és köménnyel ízesítjük. A lábast levesszük a tűzről, 1-2 percig várunk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, így készül el a magyaros rántás.

Leves alapja

A rántást hideg vízzel felengedjük, majd visszatesszük a tűzre. Sóval, kevés ecettel és babérlevéllel ízesítjük, majd felforraljuk.

Tojások hozzáadása

A tojásokat egyesével, szedőkanál segítségével csúsztatjuk a forró levesbe. Fontos, hogy ekkor már ne kevergessük a levest, hogy a tojások szépen egyben maradjanak.

Tejfölös habarás

A tejfölt kevés forró levessel simára keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Pár percig főzzük még, majd tálalhatjuk.

Tipp

Aki szereti, kevés friss petrezselyemmel megszórhatja tálaláskor. A tojásokat óvatosan, lassan engedjük a levesbe, így biztosan szépen maradnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is