Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonya püréleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,2 l csirke alaplé
  • 0,5 kávéskanál bors
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 szál újhagyma

Elkészítése

A megtisztított, megmosott burgonyát 1×1 cm-es kockákra daraboljuk. A kaliforniai paprikát megmossuk, a szárrészt és a magházat eltávolítjuk. A paprikát félbevágjuk, majd hosszanti irányban kissé rézsútosan, vékony metéltre (julienre) vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. Az előkészített burgonyát, a julienre vágott paprikát és a fokhagymát egy fazékba tesszük, majd felöntjük csirke alaplével. Lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük.

Amikor a burgonya megfőtt, a levest pépesítjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és végül tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal, és díszítésként apróra vágott újhagymával szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/levesek/burgonya-pureleves/