Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A leveshez a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vékony karikákra vágjuk, majd fél liter vízben fedő alatt a zöldbabbal és a felaprított pritamin paprikával együtt megpároljuk. Amikor a zöldségek félpuhák, hozzáadjuk a leveskockákat, az egész vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, valamint a paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük 2 liter vízzel, és felforraljuk. Eközben elkészítjük a rántást: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.06.

Gombóchoz

A leveshez

Elkészítése

A leveshez a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vékony karikákra vágjuk, majd fél liter vízben fedő alatt a zöldbabbal és a felaprított pritamin paprikával együtt megpároljuk. Amikor a zöldségek félpuhák, hozzáadjuk a leveskockákat, az egész vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, valamint a paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük 2 liter vízzel, és felforraljuk.

Eközben elkészítjük a rántást: az olajat felhevítjük, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát, és egy kevés vízzel felengedjük. Az elkészült rántást a leveshez öntjük, és jól elkeverjük.

A gombócokhoz a főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a burgonyához. A lisztet, a zsírt, a vágott petrezselyemzöldet és az őrölt borsot is belekeverjük, hogy sima masszát kapjunk. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk.

A felforrt levesbe óvatosan beleengedjük a gombócokat. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére, még 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

Tálaláskor friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is