Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- negyed karalábé
- 2 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük és egy tálban összetörjük. A levét félretesszük.
A kihűlt burgonyához adjuk a lisztet, tojást, az apróra vágott petrezselymet és sózzuk. Összedolgozzuk, majd diónyi darabokat csípünk le belőle és kis gombócokat formázunk a masszából.
A darabolt hagymát és karikára vágott zöldségeket kissé megpirítjuk az olajon, 1,5 liter vízzel felöntjük, hozzáöntjük a burgonya levét is, sót adunk hozzá.
Mikor a zöldségek már puhák, akkor beletesszük a gombócokat és megvárjuk, amíg feljönnek a leves tetejére, ekkor még 2-3 percig főzzük.
Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórjuk.


