Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyagombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A levesalaphoz

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 répa
  • pirospaprika
  • só

A burgonyagombócokhoz

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál olaj
  • petrezselyemzöld (apróra vágva)
  • bors
  • 1 db tojás
Burgonyagombóc leves kép

Elkészítése

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel.

A burgonyagombóc hozzávalóiból tésztát gyúrunk és kis gombócokat formázunk belőle.

Amikor a zöldségek csaknem készre főttek, a gombócokat is a levesbe tesszük, amikor feljönnek a tetejére, akkor kész.

https://receptneked.wps.hu/levesek/burgonyagomboc-leves/