Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyakrémleves baconnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 2 húsleveskocka
  • só
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • tejföl
  • 7 dl víz
  • 1 ek olaj
  • reszelt sajt a tálaláshoz


Elkészítése:

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A bacont szintén kockázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

Egy edényben az olajon kezdjük el a bacont zsírjára sütni. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsírból, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára.

Amikor a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint a pirosra sült baconnel és a reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/burgonyakremleves-baconnel/