Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük.
Amikor a burgonya megpuhult, beleöntjük a főzőtejszínt, megszórjuk szerecsendióval, és még pár percig főzzük. Ezután botmixerrel simára krémesítjük. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk.
A sonkát kis kockákra vágjuk, és kevés vajon ropogósra pirítjuk. A kenyérszeleteket felkockázzuk, és száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a sonkát, a kenyérkockákat, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp
A levest gazdagíthatjuk kevés fokhagymával vagy póréhagymával. Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a sajt egy részét közvetlenül a levesbe is belekeverhetjük, így selymesebb állagot kapunk.

