Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Burgonyakrémleves gazdagon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyakrémleves gazdagon egy laktató és ízletes fogás, amely gyorsan elkészíthető. A krémes leves alapját a burgonya adja, amit tejszín és fűszerek tesznek teljessé. A tetején ropogós sonkakockák, pirított kenyér és reszelt sajt gondoskodnak arról, hogy igazán tartalmas legyen. Hideg napokon vagy kiadós ebéd első fogásaként különösen jó választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük.

Amikor a burgonya megpuhult, beleöntjük a főzőtejszínt, megszórjuk szerecsendióval, és még pár percig főzzük. Ezután botmixerrel simára krémesítjük. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk.

A sonkát kis kockákra vágjuk, és kevés vajon ropogósra pirítjuk. A kenyérszeleteket felkockázzuk, és száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.

Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a sonkát, a kenyérkockákat, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk kevés fokhagymával vagy póréhagymával. Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a sajt egy részét közvetlenül a levesbe is belekeverhetjük, így selymesebb állagot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is