Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyakrémleves gazdagon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 4 szelet toast kenyér
  • kb 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük.

Amikor a burgonya megpuhult, beleöntjük a főzőtejszínt, megszórjuk szerecsendióval, és még pár percig főzzük. Ezután botmixerrel simára krémesítjük. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk.

A sonkát kis kockákra vágjuk, és kevés vajon ropogósra pirítjuk. A kenyérszeleteket felkockázzuk, és száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.

Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a sonkát, a kenyérkockákat, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk kevés fokhagymával vagy póréhagymával. Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a sajt egy részét közvetlenül a levesbe is belekeverhetjük, így selymesebb állagot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/burgonyakremleves-gazdagon/