Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2-3 evőkanál vaj 1,5 kg burgonya 5 dl tejszín 1,5 liter víz só, bors Chips: 20 dkg kolbász (vékonyra szeletelve) olaj Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kolbászszeleteket, kiszedjük és félretesszük. Egy nagy lábasban vajat hevítünk és kis lángon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sziszikeccs
Beküldte: 2017.01.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál vaj
  • 1,5 kg burgonya
  • 5 dl tejszín
  • 1,5 liter víz
  • só, bors

Chips:

  • 20 dkg kolbász (vékonyra szeletelve)
  • olaj


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kolbászszeleteket, kiszedjük és félretesszük.

Egy nagy lábasban vajat hevítünk és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb 1,5 l vízzel és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.

Sózzuk, borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet és együtt főzzük még rövid ideig.

Botmixerrel pürésítjük és a kolbászchipsszel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
sziszikeccs
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is