Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 nagyobb szem burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 evőkanál vegeta
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 20 dkg főzőkolbász ( vagy füstölt virsli)
  • 2 liter víz

Elkészítése

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát és a karikára vágott sárgarépát. Majd visszatesszük a tűzre, és felöntjük kb. 2 liter vízzel, hogy főni kezdjen. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát.

Ha már kezd puhulni a répa, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Ha minden megfőtt, beletesszük a főzőkolbászt vagy a virslit. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a keményítővel, és hozzáöntjük a leveshez. Felforraljuk, és már készen is vagyunk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/burgonyaleves/