Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás cukkinikrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 közepes cukkini
  • 1 vöröshagyma (v. 1 cs újhagyma)
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • só
  • 1 csokor snidling
  • 1 zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió


Elkészítése:

A cukkinit, a krumplit és a vöröshagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.
Forraljuk fel, majd mérsékelt hőfokon főzzük puhára. (Kb. 20 percig főztem.)

Amikor már puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.

Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és apróra vágott snidlinggel (v. karikára vágott újhagymával).

https://receptneked.wps.hu/levesek/burgonyas-cukkinikremleves/