Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás káposztaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kis káposzta
  • 3-4 krumpli
  • só


Elkészítése:

Egy kis olajra feltettem a lereszelt káposztát párolódni. Nem kell előzőleg a levét kinyomkodni. Amikor már a káposztadarabok összeesnek és puhák, akkor kiveszünk belőle pár kanálnyit.

A kisebb darabokra vágott krumplit ráteszem a káposztára, felöntöttem vízzel, hogy kb egy ujjnyival meghaladja az edényben lévő káposzta és krumplidarabokat. A legjobb természetesen ha van alaplevünk és azzal tudjuk felönteni, nekem pont nem volt. Amikor a krumpli megfőtt, akkor botmixer segítségével pürésítem és ezt követően sóval ízesítem.

A párolást követően kivett káposztát tálaláskor teszem csak a levesbe.

https://receptneked.wps.hu/levesek/burgonyas-kaposztaleves/