Elkészítése
Előkészítés
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk, a póréhagymát vékony csíkokra szeleteljük.
Főzés
Egy lábasban kevés olajon megfuttatjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük a főzőtejszínnel és kb. 1,5 liter vízzel. Fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Pürésítés
Botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest. Ha szükséges, utánaízesítjük, majd egyszer még felforraljuk.
Tálalás
Pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp
A leves gazdagítható egy kevés reszelt szerecsendióval vagy fokhagymával is. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a kenyérkockákat megszórhatjuk reszelt sajttal, és sütőben rápirítva kínálhatjuk a leves mellé.
