Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás pórékrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kb. 50 dkg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • olaj
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése

Előkészítés

A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk, a póréhagymát vékony csíkokra szeleteljük.

Főzés

Egy lábasban kevés olajon megfuttatjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük a főzőtejszínnel és kb. 1,5 liter vízzel. Fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

Pürésítés

Botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest. Ha szükséges, utánaízesítjük, majd egyszer még felforraljuk.

Tálalás

Pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Tipp

A leves gazdagítható egy kevés reszelt szerecsendióval vagy fokhagymával is. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a kenyérkockákat megszórhatjuk reszelt sajttal, és sütőben rápirítva kínálhatjuk a leves mellé.

https://receptneked.wps.hu/levesek/burgonyas-porekremleves/