Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Burgonyás tarhonya leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna 15 dkg tarhonya 1 közepes fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3 közepes burgonya 1-1 szál fehér- és sárgarépa 1 cikk zeller (vagy 1 szál zeller zöld) 1 tk őrölt pirospaprika kevés őrölt bors csípős darált paprika (opcionális) Elkészítése: A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük. A visszamaradt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes burgonya
  • 1-1 szál fehér- és sárgarépa
  • 1 cikk zeller (vagy 1 szál zeller zöld)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • kevés őrölt bors
  • csípős darált paprika (opcionális)


Elkészítése:

A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.

A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát (én reszelem), és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és gyorsan felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.

Beletesszük a karikára (tetszőlegesre) vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.

Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is, sőt aki csípősen szereti, keverhet hozzá darált erős paprikát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is