Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 3 ek liszt
- 1,5 l víz
- 5 dl főzőtejszín
- 2 db leveskocka
- 50 dkg brokkoli
- só, bors
- 24 dkg cheddar sajt reszelve
- 24 dkg kéksajt
Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos színű rántást készítünk, felöntjük a vízzel, és beledobjuk a 2 db leveslapot. Amikor felforrt hozzáadjuk a brokkolit, addig főzzük amíg megpuhul. levesszük a tűzről és egy botmixerrel pépesítjük
Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, és a kéksajtot. Amikor felforrt készen is van. Tálaláskor a zsemlének kiszedjük a közepét és belekanalazzuk a levest. Egy kis sajttal megszórjuk a tetejét.