Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromleves habgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db citrom
  • 1 csipet só
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 1 liter víz
  • 3 db tojás

Elkészítése

A citrom héját és levét a fahéjjal, valamint egy csipet sóval együtt feltesszük főni a vízben.

Közben a tojások sárgáját a cukorral robotgéppel krémesre keverjük. Néhány kanálnyi forró citromos lével hőkiegyenlítést végzünk, majd az egészet visszaöntjük a főzőléhez.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és kanállal a leves tetejére adagoljuk. Még egy-két percig főzzük, hogy a hab kissé megfőjön a gőzben.

A levest jól behűtve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/citromleves-habgaluskaval/