Elkészítése
Hozzávalók:
- fél dl olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- fél kiló filézett csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál zöldség
- 1 kisebb zeller
- 2-3 kanál morzsolt kukorica
- petrezselyemzőld
- 1 kanál liuszt
- 2 deci főzőtejszín
- tárkony
- 1 húsleves kocka
- só
- citrom
- bors
Elkészítése:
Az apróra szelt hagymát az olajon megfonnyasztom. A húsokat megmosom és kis apró kockákra felvágom.
Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a felszeletelt csirkemellet, egy kicsit reszelem és felöntöm kb 1 dl vízzel.
A zöldségeket is apró kockákra vágom, majd hozzáadom a húshoz és felöntöm az egészet kb 2 liter vízzel, sózom, borsozom és tárkonyt adok hozzá amit felaprítottam.
Beleteszem a leveskockát és az egészet puhára főzöm. A végén hozzáadom a kukoricát.
A tejszínt a liszttel csomómentesre kikeverem, majd hozzákeverek egy kevés langyos vizet. Beleöntöm a elvesbe és egy kis citromlével savanyítom.

