Elkészítése
Előkészítés:
A halfilét csepegtessük le, majd vágjuk nagyobb kockákra és tegyük félre. A vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret pucoljuk meg és szeleteljük vékonyra.
Leves:
A vajat olvasszuk fel, majd dinszteljük üvegesre benne a hagymát egy csipet sóval. Adjuk hozzá a sárgarépát és a petrezselymet, keverjük el és pároljuk pár percig. Szórjuk meg ételízesítővel, borssal, reszeljük hozzá a citromhéjat, facsarjuk bele a citromlevet, adjuk hozzá a babérlevelet, majd keverjük össze.
Öntsük fel vízzel, sózzuk és főzzük a zöldségeket félpuhára. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót és főzzük, amíg minden megpuhul.
Habarás és hal hozzáadása:
A tejfölt keverjük simára a kukoricakeményítővel és egy merőkanál forró levessel, majd állandó keverés mellett öntsük vissza a levesbe. Végül tegyük bele a felkockázott halat, majd óvatosan keverjük el és főzzük még 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk 10-15 percig állni.
Tálalás:
Merjük a levest tányérba és kínáljuk melegen. Aki savanykásabban szereti, annak adhatunk mellé külön citromlevet is.
Tipp:
A leves még frissebb lesz, ha a végén egy kevés friss, aprított kaprot szórunk bele. A tőkehal helyett más fehér húsú halból, például fogasból vagy sügérből is elkészíthető a leves.

