Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Country burgonya leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg bacon
  • 25 dkg gnocchi
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg kukorica (fagyasztott)
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

A háromféle hagymát vágjuk fel, majd az újhagymából rakjunk félre a tálaláshoz keveset.

Dinszteljük meg kevés olajon a hagymákat, majd adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát. Adjunk hozzá annyi vizet, amennyi pont ellepi és ízesítsük sóval, borssal.

Amíg a burgonya puhára fő, addig a bacon szeleteket süssük ropógosra.

A kisült bacon zsírjában pirítsuk le a gnocchit.

A megfőtt burgonyához adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk össze az egészet. Az elkészült leves alapunkba rakjuk bele a kukoricát és a gnocchit.

Pár alatt forraljuk össze a levesünket a hozzáadott alapanyagokkal, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.

Tálaláskor adjuk a csíkokra vágott bacont és az apróra vágott újhagymát a levesünkhöz.

https://receptneked.wps.hu/levesek/country-burgonya-leves/