Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Cseh gombócleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olajat felforrósítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és két liter vízzel felengedjük. Ízesítjük borssal és leveskockával. Amíg felforr, meghámozzuk és lereszeljük a nyers burgonyákat, majd alaposan kinyomkodjuk a levüket. A reszelt burgonyát összekeverjük a darált hússal, a tojással, tört fokhagymával, őrölt borssal, sóval és a liszttel. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olajat felforrósítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és két liter vízzel felengedjük. Ízesítjük borssal és leveskockával. Amíg felforr, meghámozzuk és lereszeljük a nyers burgonyákat, majd alaposan kinyomkodjuk a levüket. A reszelt burgonyát összekeverjük a darált hússal, a tojással, tört fokhagymával, őrölt borssal, sóval és a liszttel. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy a massza összeálljon.

A masszából apró gombócokat formázunk, és lassan a forró levesbe tesszük. Körülbelül 15 percig főzzük, majd a megfőtt gombócokat kiszedjük és egy levesestálba helyezzük.

A visszamaradt levest tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, ecettel ízesítjük, és a gombócokra szűrjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is