Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseh gombócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 40 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • ecet
  • 2 db húsleveskocka

Elkészítése

Az olajat felforrósítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és két liter vízzel felengedjük. Ízesítjük borssal és leveskockával. Amíg felforr, meghámozzuk és lereszeljük a nyers burgonyákat, majd alaposan kinyomkodjuk a levüket. A reszelt burgonyát összekeverjük a darált hússal, a tojással, tört fokhagymával, őrölt borssal, sóval és a liszttel. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy a massza összeálljon.

A masszából apró gombócokat formázunk, és lassan a forró levesbe tesszük. Körülbelül 15 percig főzzük, majd a megfőtt gombócokat kiszedjük és egy levesestálba helyezzük.

A visszamaradt levest tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, ecettel ízesítjük, és a gombócokra szűrjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/cseh-gombocleves/